בריסקט מעושן


חומרים:
נתח בריסקט 3.5-4 ק"ג נקי משומן עודף
מומלץ להשאיר שכבה דקה של שומן כ 0.5 ס"מ

תערובת תבלינים:
1 כף מלח גס
2 כפות צ'ילי גרוס
2 כפות סוכר חום
1 כפית כמון
1 כפית בצל יבש מיובש או אבקת בצל
2 כפות פפריקה
2 כפות פלפל שחור

חומרים לזיגוג:
1 פחית בירה
1 כוס חומץ תפוחים
1 כפית מלח 
1 כף סוכר חום
2-3 שיני שום קצוצות
1 כף פלפלים אדומים

אופן ההכנה:

מערבבים את התבלינים היבשים ומניחים בצד
מורחים את הנתח בשמן זית ורוטב וורצסטר ומצפים ב 3/4 מכמות התבלינים היבשים.
משאירים בצד עד שהנתח מגיע לטמפרטורת החדר.
בינתיים מערבבים את החומרים לזיגוג 
מכניסים למעשנת בטמפרטורה של 105 מעלות למשך שעה
כעבור שעה מורחים את הזיגוג בעזרת מברשת כל 45 דקות עד שהנתח מגיע לטמפרטורה פנימית של 72 מעלות.
מוציאים את הנתח ,מפזרים את שאר התבלינים היבשים שנשארו ,עוטפים בנייר קצבים ומחזירים למעשנת עד שהנתח מגיע לטמפרטורה פנימית של 96 מעלות
מוציאים את הנתח ומשאירים לנוח חצי שעה.

בתאבון!




































לחצו כאן
x

#{title}

#{text}

#{price}